Меню

Небезпека шершнів для людини

Небезпека шершнів для людини

01.05.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Небезпека шершнів для людини

Шершень, маючи вражаючий розмір і яскраве забарвлення, належить до роду жалоносних комах із сімейства справжніх ос. Зазвичай їх тіло має буре забарвлення з темно-жовтими малюнками або перев'язями, іноді з чорними грудьми та округлими черевцями.

За розмірами шершні перевершують інших представників ос. Довжина їх тіла може сягати від 3,5 до 4,0 см, і самки зазвичай більші за самців та робочих особин. Шершні є найбільшими осами в Європі, що призводить до певного ступеня побоювання серед людей, а також до чуток про їхні укуси.

Шершні атакують людину лише тоді, коли вони відчувають реальну загрозу для свого життя або гнізда. Але якщо в таку ситуацію все ж таки потрапили, будьте обережні. Вони дуже соціальні і можуть покликати на допомогу інших мешканців свого гнізда або навіть сусідніх вуликів.

Хоча смертність від укусів шершнів дуже мала, ризик існує. Особливо це стосується людей з алергічною реакцією чи анафілактичним шоком. Імунітет до отрути шершнів не розвивається, а навпаки, негативна реакція може зростати з кожним наступним укусом.


Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт